dimarts, 23 de desembre del 2008

Mossos delictius

Dilluns 22 de Desembre -aquest matí- a la una menys deu del migdia anava a Bordils per a comprar neules a can Xapa. (Aquest any he començat un petit estudi comparatiu sobre quines poden ser les millors neules de la província)
Davant meu i durant tota la recta de Celrà a Bordils, un Seat León gris, amb matricula -0848-FBT circulava molt tranquil·lament, a poc a poc. Jo, tenia una mica de presa i primer he intentat "apretar-lo" una mica per veure si s'espavilava una mica. En veure que aquell conductor no tenia intenció d'anar més despresa i com que de fet, ja faltava poquet per arribar, m´he separat una mica deixant una mica -bastant- més de la distància de seguretat.
Al final d'aquell tram recta, just abans d'arribar a Bordils es pot adelantar tranquil·lament i la velocitat és limitada a 70k/h jo no ho he fet, he vist que estava arribant tranquil·lament amb temps de sobres per a comprar neules. De cop, un cotxe que venia per darrera -amb excés de velocitat però no tant com per a crear algun perill- avança el meu cotxe i es disposa a avançar també al León, aprofitant l'embranzida que porta .
Ho hagués aconseguit sens cap mena de dubte, abans d'arribar al punt on s'acaba la discontínua i, per tant, ja és prohibit avançar. Ho hagués aconseguit si el conductor del cotxe que anava davant meu -el León-, no hagués accelerat de sobte com buscant un "no podràs", han anat un tros en paral·lel mentre el León seguia accelerant i, al final, l'ha avançat ja sobre la contínua.
El León en qüestió, era un cotxe dels mossos sense cap distintiu!

Un cotxe dels mossos provocant o forçant que un avançament -que era just- es convertís en un avançament en contínua. Uns mossos uniformats, accelerant al tenir un altre cotxe a mig avançament al costat!

Quan han tret la sirena per la finestra i han fet parar a la seva víctima, no m´ho podia creure. S'ha de ser molt dolent!
M'he parat darrera els mossos, he baixat del cotxe i dirigint-me al delictiu policia conductor, l'hi he dit que havia vist el que havien fet i que allò no era normal, que la infracció d'aquell noi era totalment provocada per ells i que ells ens havien posat a tots en perill al accelerar tenint un cotxe al costat.

"Calli i pugi al seu cotxe!" M'ha dit durament aquell mal policia -que em treia més d'un pam d'alçada-
L'hi he replicat: Em fas callar amb el que he vist???
"Calli, pugi al seu cotxe i no és fiqui on no el demanen si no vol que se li compliqui el dia" M'ha tornat a dir aquell prepotent, delictiu i dur agent.

L'hi he demanat disculpes per intentar fer de policia de policies (he pensat que em quedaria sense neules i, ara si que tenia el temps just per arribar-hi) Ell, ha assentit amb el cap, m'ha explicat que ha accelerat per tal de que el cotxe que adelantava tingués més espai entre nosaltres dos i...
I una merda!
Em sap greu per el noi que ha rebut. He marxat com un covard. He pensat que no hi podia fer res i que al final acabaria al "quartelillo". He pensat, que en un país on la gent dels ajuntaments fa el que vol, els representants polítics autonòmics fan també el que els hi sembla amb tota caradura, sense cap vergonya i, que fins i tot els presidents del país aquest que ens te dominats, fan i desfan per sobre de les lleis i aquí no passa res, poca cosa podia fer jo amb un mosso d'esquadra amb mala llet de tenir el melindro sec de fa temps -com a mínim.

Una llàstima...

1 comentari:

sita ha dit...

si el poder corromp a tots nivells i es veu que tenir una porra i una pistola corromp i molt...