dilluns, 6 de juliol del 2009

Xiringuitos "etnics"

El fet de no poder veure uns amics amb els que havia quedat per que no es trobaven massa be ja que "vam anar a menjar alguna cosa a les paradetes que hi ha a la plaça dels Apòstols durant el festival de les músiques religioses", -Menjar que els va provocar una lleugera intoxicació-, m'ha portat a reflexionar sobre el què i el com s'estan fent les activitats en aquell indret.

Hem de recolzar les iniciatives del nostre ajuntament per a aconseguir una mica de vida-activitat al carrer. No és fàcil i encara ho és menys al nostre Barri Vell. Hi ha qui opina que aquesta activitat s'hauria de traslladar a un indret on no produís tantes molèsties. A la part alta d'aquest estimat barri, hi tenim molts problemes d'accés i una gran manca d'aparcament. Eliminar la meitat de les poquíssimes places per aparcar els veïns durant un mes, Tallar totalment, de manera contundent el pas de vehicles i fins i tot de persones a peu que volen anar a casa seva o a la feina i no poden passar-hi, no tenir en compte que hi ha pensions, hotels i apartaments turístics que necessiten accés i silenci nocturn... son petits detalls que s'hauria de mirar de solucionar.
Tenim una Devesa tan mal aprofitada...

No puc estar-me'n d'analitzar professionalment, com a representant d'una bona part dels restaurants de la nostra ciutat, com està gestionat el tema dels "xiringuitos ètnics" que hi ha aquests dies. Desconec quin procediment és l'utilitza't per a decidir qui hi podrà tenir una paradeta de menjar durant tots aquests dies d'estiu i quins controls sanitaris s'utilitzen, tot i que segons els responsables d'aquest control, "Els d'aquestes fires son controls més fluixos"
A Girona, en aquest moment, hi tenim moltíssims professionals de la restauració amb establiments que ofereixen menjar de tots els racons del mon, amb garanties i controls sanitaris i periòdics. Perquè no oferim la explotació d'aquestes paradetes a tots aquests professionals? Ells son els únics que haurien de poder servir menjar públicament!

Conèixer un veí que faci una bona paella els diumenges no vol dir que aquesta persona pugui oferir a centenars de comensals, menjar manipulat en les condicions precàries de les paradetes o en el millor dels casos en cuines casolanes però amb un transport i conservació totalment inadequats. Aixó és just el que passa a l'oferta gastronòmica que ens prepara l'Ajuntament.

Fa pocs dies un conegut membre de la societat intel·lectual gironina, proposava a l'Alcaldessa ampliar i actualitzar la oferta actual del Festival de Músiques Religioses posant com a exemple experiències viscudes a diferents llocs del planeta i traslladar-lo a la solitària Devesa, l'espai amb un dels potencials més grans que tenim.

Tenir en compte les propostes que fan gent amb conegut bagatge cultural, aprendre a treballar junts amb els professionals de cada sector, demanar-los consell per a les diferents activitats i, a més, creure-s'ho de veritat, creure en la participació, en el parlar de tu a tu, ens portaria sens dubte a una Girona més moderna, més activa i per tant, més viva.