diumenge, 22 de febrer del 2009

El Fòrum Gastronòmic de Girona

Avui he anat al Fòrum gastronòmic. No tenia intenció d'anar-hi fins dilluns per que professionalment m'hi passaré gairebé els tres dies i, el cap de setmana, encarat més als no-professionals, el deixava per a ells.

Per qüestions de feina he hagut d'entrar-hi un moment i, al trobar-me gent coneguda, sense voler-ho hi he acabat entrant del tot i unes quantes hores. He fet visita d'estands i la veritat és que m'he quedat parat de l'alt nivell del que hi he trobat. Per a ser una fira oberta al públic en general, a Girona, en època de crisi, la qualitat de la immensitat d'expositors que hi ha, és tan exagerada que a hores d'ara encara no m'ho acabo de creure.

No soc imparcial, ho reconec. No puc ser-ho per diferents raons que no vénen al cas.

Ara per ara, i que jo sàpiga, hi ha tres esdeveniments importants a nivell espanyol; Lo mejor de la gastronomia a San Sebastiàn, Madrid Fusion a la capital de l'imperi i el Fòrum de Girona. Els dos primers -còpia descarada i espanyolitzada del que fa deu anys va començar i avui tenim a Girona, pioner a nivell mundial-, han tancat les seves recents passades edicions afectats, "tocats" molt seriosament per la crisi, econòmica però també de concepte. La gran quantitat i varietat d'expositors que hi ha al Fòrum de Girona, deixen enrere els més que normals dubtes que hi havia de l'èxit del congrés de Girona.

M'han ofert, he tastat, unes divinitats de vins canadencs. Vins de gel considerats els millors del mon. Amb un refinament i elegància que feien plorar. (Acompanyats d'un foie exel.lent) He tastat plats oferts per diferents col.lectius de cuina catalans; Caves innovadors monovarietals com un interessant Pinot Noir de Mont Ferran; Els millors formatges artesans de Catalunya; Tòfona; Llonganisses; El ja famós pa de la fleca Moner; Vins, molts vins i vins molt interessants. El passadís de vins de l'Empordà, amb els seus productors directes explicant el producte.... No és la meva intenció fer un llistat d'expositors i de les seves excel·lències...

Avui m'he sentit (ho faig sovint) orgullós de la meva ciutat. Content, encara que la majoria de ciutadans no en son conscients, per què durant cinc dies Girona esdevindrà el centre gastronòmic mundial. La concentració dels millors cuiners mundials, dels nous i joves cracks de la cuina, dels que volem aprendre, sumats als millors productors i distribuïdors presents que son el més fiable termòmetre de la salut d'una fira, ens diuen que el Fòrum Gastronòmic de Girona, amb el suport i recolzament de tota la ciutat, te molt futur per endavant.

Felicitats als organitzadors.

1 comentari:

Elena ha dit...

totalment d'acord,,ahir vaig passar ja que fan fer una trobada de blocaires al forum,i vaig sortir impressionada del nivelazo que havia,,ole Girona.

con deia Girona m'enamora,,
ahir crec que toton s'en va enamorar de la ciutat.