dissabte, 25 d’abril del 2009

Les bromes del nostre ajuntament

És divertit tenir un negoci al Barri Vell de Girona, no tens oportunitat d'avorrir-te.

Els gestors municipals, fent servir la seva cada vegada més mundialment reconeguda experiència i eficàcia en la gestió del que necessita el comerç i la hostaleria de la ciutat, ens procuren dia si, dia també, entreteniments diferents en format sorpresa per tal de tenir-nos entretinguts.

Avui la sorpresa ha estat en arribar a l'alçada de Sant Lluc, trobar una tanca municipal amb un senyal de prohibició del pas cap a la catedral i per tant, cap a la resta del barri. Uns nens estaven posant espelmes a les escales de la Catedral i això és suficient per a impedir el pas dels cotxes a la resta del Barri Vell a veïns, comerciants, els tres restaurants, els dos hotels i els dos blocs d'apartaments turístics que hi ha. Una bona broma!

El que trobo més greu, no és el fet de tallar totalment l'accés -fet greu de per si mateix i totalment innecessari-.
El fet que ha provocat aquest escrit és que, com de costum, no ens han avisat. Ningú no en sabia res del tall de la pujada de la Catedral, ni hotelers, ni botiguers ni restauradors ni veïns. En aquest punt afegeixo, que s'ha demanat repetidament a l'ajuntament que al menys, ens ho comuniqui.

En el moment que m'he trobat amb el cotxe davant la tanca, arribant juts a temps per a obrir el restaurant (al que hem arribat tard) m'he trobat amb el regidor amb més pes del nostre ajuntament (i de la Diputació) que baixava caminant tranquil.lament. Tot i que no és competència seva, m'he queixat i li he dit que no podia ser, que cada dos per tres estàvem igual. Com sempre fa, cordialment i amb un somriure, ha fugit d'estudi.

Estic segur, que no és possible una gestió pitjor que la que està portant a terme aquest ajuntament amb la gent que ens intentem guanyar la vida al Barri Vell.
Quan deixaran que la gent amb ganes comenci a governar la nostra ciutat? Quan deixaran de carregar-se al petit empresari gironí?

Som molts, cada cop més, els que ja en tenim prou, els que estem amb l'aigua al coll i que veiem que lluny d'ajudar, encara posen impediments.
Som cada cop més els que n'estem farts de que per exemple un bon dia una regidora es llevi pensant que si posa pilones a la façana de Sant Domènec, els turistes podran fer millors fotografies però no tingui en compte que elimina el 70% de l'aparcament de la plaça, el que necessiten els nostres clients i, per tant ens quedem sense clients. La resposta -en privat- que donen els membres del PSC gironí a les queixes és: La gent no es queixa amb prou força, no canviarem res per a un sol que es queixi, no? per tant ho continuarem fent.

Una llàstima de gent...

1 comentari:

Unknown ha dit...

tens tota la raó del món. hi ha una manca de previsió total. els nens que esmentes són de l'escola La Salle, i CADA ANY repeteixen la iniciativa de vendre /encendre llantions a les escales de la catedral amb finalitats solidàries. per tant, l'ajuntament de girona ha obrat, una vegada més, amb total despreocupació del seu deure d'administradors de la ciutat per a tots els ciutadans i ciutadanes, no només per a uns quants.
pel que fa a l'aparcament al barri vell, és un càncer sense cura. si l'ajuntament vol potenciar el barri vell el primer que ha de fer és fer-lo accessible. és clar que en el cas de la zona universitària la UdG hi té part de culpa. no em puc creure que la UdG no hagi estat capaç, en tants anys, de bescanviar la seva aposta clara per potenciar el barri vell pel compromís de l'ajuntament d'afavorir-hi l'accés en cotxe.
les places de fora muralles són clarament insuficients, però l'espai que hi ha darrere les àligues i sant domènec, degudament condicionat, seria una bona solució.
pel que fa a la plaça, em sembla bé que no es permeti aparcar davant mateix del mur de les àligues, perquè és un edifici històric i mereix aquest respecte urbanístic, si bé es podria deixar aparcar perfectament en la línia central de la plaça -cosa que habitualment es fa, a risc, però, que la grua faci el seu agost.
també crec que la rehabilitació de l'antic seminari com a futura facultat d'educació hauria d'haver contemplat un aparcament subterrani per a tot el campus de barri vell, de manera que s'haurien alliberat els espais de darrere les àligues i de davant de sant domènec per als turistes i clients dels negocis d'hosteleria del barri vell. no crec que si l'estat espanyol és capaç de foradar tot girona per sota per fer-hi passar el tgv l'ajuntament no pugui foradar per sota el seminari. és més car, segurament, i hauria endarrerit l'obra, també, però a mig termini hauria estat molt positiu per a tothom: usuaris de la UdG, empresaris de la zona, clients i turistes.
no pot ser que l'aposta de l'ajuntament de revitalitzar el barri vell de la ciutat es faci a mitges: o s'hi és, o no s'hi és.