diumenge, 8 de febrer del 2009

Cristina Alsina, que bé que escrius!

Cristina, que bé que escrius!

Com m'agrada tot el que dius al teu nou post sobre la necessitat d'impulsar el comerç i el sector serveis, les pimes i les microempreses. Com m'agrada que comparis tot això amb la gestió professionalitzada dels espais comercials!
Que bé que escrius!

Quin plaer tenir una regidora amb les idees tan clares i apostant tant fort per el sector privat!

Ara tan sols falta passar del paper, de les paraules, als fets. Girona necessita urgentment gent amb ganes com tu, disposades a escoltar als professionals i els seus representants dels diferents sectors econòmics de la ciutat. De tota la ciutat. Barri Vell, Centre i Sant Narcís, Santa Eugènia... (bé, no cal que els nomeni tots, no?)

Has de pensar però que els grans centres comercials tenen -per normativa d'obligat compliment- un aparcament immens que els gironins no tenim. tenen un bon accés que nosaltres no tenim. Tenen una bona senyalització que nosaltres, a Girona, no tan sols no la tenim si no que la poca que hi ha, senyalitza malament. Si vull comprar un enciam, vaig al Caprabo per que quan vaig al mercat del Lleó, no tinc aparcament gratuït com a qualsevol súper per cutre que sigui.
Has de pensar, que els grans centres comercials i els seus professionals, mai no farien la errada, gran com la catedral, de posar pilones a la plaça de Sant Domènec eliminant vint places d'aparcament en un lloc on no n'hi ha per a que estigui tot "endreçat". D'això si que se'n diu promoure el comerç! Igual que eliminar constantment aparcaments gratuïts del centre de la ciutat per plantar arbres o a l'estació, quan no hi ha un bon transport públic.
Dius que ens cal "un lideratge actiu i representatiu dels seus actors" i, quan et reuneixes amb ells, amb els seus representants, si no et diuen el que vols sentir, t'enfades i t'enfrontes a ells.

Lluny estem de tenir el 100% dels espais oberts. Obre els ulls i veuràs que cada dia n'hi ha més de tancats. Passeja per tots els barris de Girona i mira quantes persianes hi ha baixades, pregunta a urbanisme quants locals s'estan adaptant per a vivenda. Alguna cosa esta fallant, no?

M'agrada molt com escrius...