divendres, 13 de març del 2009

Senyors que maneu tant, si escopiu al cel us caurà a la cara

L'Esteve Fortuny, (Companyia Elèctrica Darma) en una cançó de la meva última etapa d'adolescència, deia:

"Senyors que maneu tant, si escopiu al cel us caurà a la cara"

Aixó és justament el primer que m'ha vingut al cap al començar a pensar com començaria aquest escrit.

Totes, si, totes les iniciatives per a portar diners, feina, beques, investigació de primer ordre... a Girona, son -hi han de ser- benvingudes. No ens equivoquem, necessitem fundacions empresarials que estiguin disposades a tirar del carro. A convertir Girona, Catalunya, altre cop (com diu en Tremosa) en un dels motors econòmics europeus.

No siguem provincians, em d'aprendre a treure'ns els complexos de sobre. El diner és el diner i aquí tot si val. Els grans empresaris, si no aconsegueixen grans beneficis, s'han de bellugar, els han de buscar. És lícit i lògic i, qui no ho entengui ja es pot anar comprant un diccionari empresarial.

No podem deixar de cap de les maneres que, quatre peluts pudents cremadors de fotocòpies barates de fotografies reials, ens separin del sistema econòmic del que depenem, l'espanyol.
Els ciutadans de Girona, hem d'estar agraïts a aquests grans diplodocus empresarials resclosits, fills de gent de la Falange d'en Franco i que en aquella època van aconseguir el poder i els diners, que son capassos d'anar a la casa reial a baixar-se els pantalons per tal d'aconseguir alguna almoina. D'això en dic bons empresaris. Un exemple a seguir.

Collons, no hi havia cap més opció que embolicar els Borbons? Una gent que sempre que ha pogut ens ha maltractat i ha provat d'eliminar-nos?

No, no pot ser, hem de reaccionar. Hem de començar a boicotejar a les empreses implicades, que se'n vagin a Madrid a treballar! Treure, eliminar totes les llibretes de les caixes que ho han gestat, ens hem de donar de baixa a la cambra de comerç, hem d'anul.lar les llibretes del club súper tres de la Caixa, la flamant targeta comerç, la llibreta creixement de Caixa Girona..... hem de fer un llistat dels empresaris que vagin a retre vassallatge en les visites reials, els hem d'assenyalar amb el dit. Hem de demostrar (sempre pacíficament) que no volem borbons que ens toquin els collons, que de cremar fotocòpies en sabem molt que aquest príncep imposat no serà mai benvingut com a tal a casa nostra, que de xiular en sabem molt...

Una proposta, obrim una porra per a veure qui endevina quants policies es mobilitzen en la propera visita principesca a Girona? A veure qui endevina el cost real de la visita? Quanta gent acabarà detinguda?

Una nova vergonya gironina. No parem!