divendres, 16 de gener del 2009

El Punt delinqueix, o es deixa ensarronar per l'Ajuntament?

Cada vegada és més vergonyós el paper que esta fent l'ajuntament de Girona, ajudats en molts casos per la difusió totalment parcial del Punt Diari que, si continua així no tardaré a donar-me'n de baixa de les quatre subscripcions que hi tinc i a eliminar-ne la publicitat.

A principi de setmana, en una entrevista a televisió de Girona, la regidora de Promoció de la ciutat, contestant públicament a la demanda de la necessitat de crear una marca, un destí, un identificador clar, diferenciat i vendible de Girona, va dir que ja teníem dues grans marques: Catalunya i la Costa Brava i que amb això ja en fèiem prou.
-Molt bé Cristina, cada vegada et llueixes més! La millor manera de contestar el que et demana el sector. Com demostres que saps escoltar! Ets la millor!

Fullejant el Diari de Girona, a les oficines del Girona FC, vaig veure la proposta de la nova graderia amb un edifici annex -sobreposat- i amb tot tipus d'explicacions de per on entraria la gent, la zona de serveis amb bar inclòs i tot súper lligat, molt ben pensat etc...
Vaig felicitar al personal i algun directiu que hi havia en aquell moment i vaig aprofitar per a fer-los unes preguntes sobre el tema. No els vull fer quedar malament però crec que em van enganyar. Em van dir que se n'havien assabentat per la premsa, que no en sabien res de res i que aquell projecte era desastrós. Dissenyat per algú que no en tenia ni idea del que ha de ser un camp de futbol.
-Sempre estan de la broma aquests de Girona FC!

Avui però la cosa és seria. Ha passat la línea de la legalitat.

El Punt Diari fa públiques les ocupacions hoteleres hotel per hotel, detalladament,amb el nom de l'establiment i la ocupació mitjana del mateix. Diuen en l'article que la font d'aquestes dades son de l'Associació d'hostaleria i, que jo sàpiga és mentida, no és cert. Demano des d'aquí, com a ciudadà (l'Associació suposo que ho farà de manera institucional-judicial i ja hi ha cadenes hoteleres que hi estan treballant) que El Punt expliqui com, d'on i de qui ha aconseguit aquestes dades privades protegides per llei i com és que les ha publicat assegurant a més, falsament i amb coneixement d'aquest fet, que la font era l'Associació d'hostaleria.
Aquest fet marcarà un punt d'inflexió. Mai més cap hoteler de Girona donarà les seves dades d'ocupacions. Jo no ho faria.
-Tinc però una lleugera sospita d'on han sortit aquestes dades! Algú s'hi vol jugar algo?

Al mateix article-publireportatge de El Punt, a la dreta de la pàgina 2, sota el títol "Sector i Ajuntament", explica de manera insultantment parcial, les relacions entre el sector hoteler i l'Ajuntament i les diferències entre ells, explicant en tan sols dues línees el que demana el sector i en dinou les explicacions i defenses que fa l'Ajuntament. La majoria d'una demagògia que fa por, com ara que "en un 80% de les decisions turístiques es compta amb la participació dels hotelers" Quan hauria de dir que "s'informa als hotelers" que no poden fer res més que escoltar i poca cosa més.
Acaba deixant clar que l'equip de govern "continuarà en aquesta mateixa línea". Just el contrari del que els demana el sector privat.

Potser que ja va sent hora de deixar-nos de tonteries i començar a dir les coses clares, les veritats. Hauríem de començar a denunciar públicament tot allò que ens diuen i no quadra per enlloc o que sabem que no és veritat.
Què faran els de El Punt, podran ser una mica imparcials o pensen estar tapant tota la vida el que molts sabem i no surt mai publicat?