dissabte, 17 de gener del 2009

L'espai gastronòmic del Mercat del Lleó


No sé ben bé com, he trobat al youtube un vídeo del que penjo l’enllaç.

http://www.youtube.com/watch?v=GaWoLLS4iU4&feature=related

És de fa dies però com que no l’havia vist, per a mi és com si fos nou.

Vull felicitar als senyors (senyores) de l’àrea responsable del mercat de l’Ajuntament de Girona. Ja era hora. Ja tocava un espai gastronòmic al Mercat del Lleó per a promocionar la gastronomia gironina.
Vull felicitar també, amb certa enveja sana, a tots els amics comerciants del Mercat del Lleó de Girona. Al final tindran un espai que, per el que s’intueix en aquesta noticia, serà l’enveja de tots els mercats catalans.

500.000 Euros per a crear aquest espai gastronòmic! 80 milions de les antigues pessetes!
És sens dubte una notícia importantíssima. Els ciudatans de Girona disposaran, al mig de la ciutat, dins el mateix mercat, un espai gastronòmic amb un equipament que, amb aquest pressupost serà, sens dubte, dels millors que hi ha a cap dels mercats municipals de Catalunya.

Ja tinc ganes de veure peixaters i peixateres, carnisseres i carnissers, la gent de les fruites i verdures, els de la grana seca... Tos ells,
muntant sessions gastronòmiques dins aquest espai. Educant els nens de les escoles amb classes pràctiques de cuina bàsica i saludable; Ensenyant als clients del mercat, en classes pràctiques, les diferents maneres de cuinar i-o acompanyar un peix, com es fa un bon sofregit, les diferents peces de carn i les diferents coccions que necessiten, quina diferència hi ha entre la manera de bullir cigrons, llenties i mongets.
Ja sento el flaire de la bona cuina casolana quan m’imagino aprenent a cuinar, remenant la cassola, al costat dels grans mestres del producte fresc que son els comerciants del mercat.

Les coses per el seu nom. Avui toca felicitar i molt a la regidoria responsable del Mercat. 500.000€ d’inversió, destinats a un espai gastronòmic (una aula? -M’imagino jo) municipal no es veuen cada dia.
Llàstima que sigui mentida...